LAAT U MEEVOEREN DOOR DE TIJDLOZE ELEGANTIE VAN DE BEFAAMDE PALAZZO SPIEGELTENT
Als het ’s avonds donker wordt en er honderden kaarsen branden, dan krijgt de Palazzo spiegeltent een ongekende charme. De klassieke elegantie en ontelbare lichtjes die vonkelen en schitteren in de vele spiegels en glas-in-lood ramen, verspreiden een vlaag van nostalgie en bieden een overweldigende atmosfeer. Het is de perfecte ambiance voor een onvergetelijke avond uit of een bijzondere, feestelijke aangelegenheid. Aangekleed met prachtige accessoires van brokaat en zijde, voert het imposante Jugendstil-interieur je terug naar lang vervlogen tijden.
De historie van de spiegeltent gaat terug naar de 19e eeuw, toen de tent fungeerde als mobiel danspaleis. Week in, week uit werd de spiegeltent opgezet in weer een andere stad. Het mobiele danspaleis was zeer populair en had een uitstraling die zowel luxueus als behaaglijk was. Er ontstond een extravagante ontmoetingsplaats, waar het nachtleven uitbundig kon worden gevierd en waar bezoekers, dankzij de vele spiegels, relatief onopvallend oogcontact met elkaar konden maken…
De huidige Palazzo-spiegeltent is ontworpen op basis van authentieke bouwtekeningen. State-of-the-art geluid- en lichttechniek, evenals de moderne klimaatregeling, zorgen voor hedendaags comfort. Bezoekers kunnen meer dan optimaal genieten van de dinnershow.
Het middelpunt van de tent is het centrale podium, dat hydraulisch is en zodanig kan bewegen, dat je vanaf elke zitplaats een perfect zicht hebt op de kunsten die vertoond worden. De 336 zitplaatsen zijn opgesplitst in drie delen: de manege, met ronde tafels in het midden van de tent. De stalles, die gesitueerd zijn meteen om de manege heen. En de sfeervolle loges, die zich bevinden om de stalles heen op een net iets hoger plateau. In de flamboyante foyer zijn de garderobes te vinden evenals een bar, waar het vóór en ná de show uitermate aangenaam verpozen is.
Na de Tweede Wereldoorlog raakten de mobiele danspaleizen, en daarmee de spiegeltenten, in de vergetelheid. De jeugd danste niet langer op de tonen van het dansorgel. In de steden openden de eerste nachtclubs hun deuren en op de regionale jaarmarkten werden de spiegeltenten verdrongen door moderne kermisattracties. Het duurde tot halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw alvorens de befaamde spiegeltent zijn comeback beleefde, dankzij hernieuwde populariteit op muziek- en theaterfestivals.